השף מאיר דנון, מאנשי ההכשרה הבכירים והמוערכים בישראל. דנון, בוגר בית הספר ״הקורדון בלו״ בפריז, עם סיום בית הספר החל לעבוד במסעדות פריזאיות המעוטרות שניים שלושה כוכבי מישלן. דנון נשאר בצרפת קרוב ל-12 שנה במהלכן שימש במספר תפקידי שף ראשי וקנה לעצמו מעמד של שף מוכר ומוערך.
את דרכו כטבח התחיל לצד טובי השפים של צרפת ובלגיה: האחים פורסל, אלאן סוליברס, גיל מרטן וז׳אן פייר ברונו, כולן מסעדות שניים ושלושה כוכבים במישלן. מאוחר יותר היה שף ראשי של מספר מסעדות שף בפריס ביניהן: ״איור״ ו״לה מולאן דה לא גאלט״. מאז חזרתו לישראל, עוסק דנון בתחום ההכשרה המקצועית ונחשב לדמות מרכזית בהכשרה הקולינרית בישראל.
ההגשמה המקצועית בעיניו של דנון באה לידי ביטוי בפיתוח סגנון אישי וייחודי. את הכלים והגישה הנכונים על מנת להגשים את המטרה הזו, מעניק דנון לתלמידים כבר מתחילת דרכם באמצעות שיטת הלימוד היחודית שפיתח, : CTSCI שיטה לפיתוח זהות קולינרית אישית הנשענת על הבנה של עקרונות המדע, התרבות והטכניקה של עולם המטבח.
הלחם והחמאה…
כדי לנוע בחופשיות במרחב היצירתי, צריך לשלוט בקלאסיקה – הטכניקות, המנות, שילובי הטעמים ולהבין את ההקשר התרבותי-קולינרי. חשוב לזכור, שהמטבח אינו מפסיק להתפתח והלמידה לעולם אינה נגמרת, זה חלק מיופיו של המקצוע הזה.
מרצים נוספים
רוצה להצטרף?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם עם כל מה שצריך לדעת