העשרה מקצועית בדנון
במסגרת המגמה ללימודי המשך, מציע דנון מגוון השתלמויות וקורסים ממוקדים שמטרתם לתת מענה מקיף לכל מי שמעוניין לקחת את הקריירה צעד אחד קדימה.
ליקטנו מקבץ השתלמויות ייחודי בהנחיית טובי השפים והמרצים, כדי שתוכלו להתמחות בתחומים שקרובים ללבכם ולהיות בחזית העשייה והיצירה של המסעדנות המתפתחת בארץ ובעולם.
מטבח שף טבעוני
מספר מפגשים: 4
תאריך פתיחה: 12/11/24
מנחה הקורס: שף עומר טל
ארבעה מפגשי הדגמה והשראה, בהנחיית שף עומר טל בהם נכיר את המטבח הטבעוני, מבוסס הצומח (plant based). כיצד יוצרים מטבח טבעוני מוקפד ללא פשרות וללא שימוש במוצרים מן החי. תכני הקורס: מבוא לבישול טבעוני מקצועי, צירים ורטבי בסיס/תחליפי גבינות וחמאות, עבודה עם אגוזים, מעבר בין חלב, "שמנת" אל גבינות קרמיות וגבינות חצי קשות וקשות, מבוא לפרוביוטיקה/תחליפי בשר, ואיך יוצרים אותו ללא חלבון מן החי/אמולסיות, תחליפי ביצה מתחלבים ובסיס למייצבים.
הקורס יתקיים בימי ג׳ בין השעות 17:00-21:30 למשך 4 שבועות
*מחיר מיוחד לתלמיד ובוגרי דנון.
קונדיטוריה טבעונית
מספר מפגשים: 4
תאריך פתיחה: 02/12/2024
מנחה הקורס: צוות מורי הקונדיטוריה
ארבעה מפגשי הדגמה והשראה, נכיר את הקונדיטוריה הטבעונית ומבוסס הצומח (plant based). כיצד יוצרים קינוחים טבעוניים מוקפדים ללא פשרות וללא שימוש במוצרים מן החי. שימוש יצירתי באגוזים, גבינות מן הצומח ,תחליפי ביצה., התפתחויות טכנולוגיות ובחינת העתיד של אחד התחומים החמים ביותר בקולינריה העכשווית.
הקורס יתקיים בימי ב׳ בין השעות 16:00-20:00 למשך 4 שבועות
*מחיר מיוחד לתלמיד ובוגרי דנון.
שרקוטרי
מספר מפגשים: 4
תאריך פתיחה:19/01/25
מנחה הקורס: שף חגי לרנר
קורס ייחודי המביא היכרות עם תחום מרתק הכולל הכנת מוצרי בשר קרים ארטיזנליים (עבודת יד) מהמטבח הצרפתי. במהלך ארבעה מפגשי הדגמה נכיר סוגים שונים של פָּטֶה, טרין, נקניקים, נקניקיות, pâté en croûte ועוד. נחשף לשיטות הכנה מסורתיות ומודרניות תוך היכרות עם חומרי גלם ותהליכי עבודה המאפיינים התמחות זו.
הקורס יתקיים בימי א׳ בין השעות 16:00-20:00 למשך 4 שבועות.
*מחיר מיוחד לתלמיד ובוגרי דנון.
קורס בצק עלים למתקדמים
מספר מפגשים: 2
תאריך פתיחה: 23/02/25
מנחה הקורס: שף עידן קושניר
שימוש בבצקי עלים: קלאסי, בצק עלים הפוך, בצק עלים מהיר.
הכרה של שיטות כריכה שונות. היכרות עם מאפים שונים, חלקם קלאסים וחלקם מודרנים.
הסדנא תתקיים בפורמט של הדגמה וטעימות.
*מחיר מיוחד לתלמיד ובוגרי דנון.
קונדיטוריה ללא גלוטן
מספר מפגשים: 3
תאריך פתיחה: 24/03/25
מנחה הקורס: סגל המגמה לקונדיטוריה
הצורך במאפים, עוגות וקינוחים ללא קמח גובר כל העת וקונדיטורים נדרשים לתת פתרונות מגוונים לקהל הצליאקי. קורס זה עוסק במגוון פיתרונות בתחום הקונדיטוריה ללא קמח במגוון רחב של מוצרים. במהלך הקורס נכין טארטים, עוגיות, בחושות ואפילו בצק רבוך וכמובן שהכל ללא גלוטן.
*מחיר מיוחד לתלמיד ובוגרי דנון.
מבוא לניהול עסקי מזון
מספר מפגשים: 4
תאריך פתיחה: 28/04/25
מנחה הקורס: יעל קפלן
ארבעה מפגשים עיוניים עם המרצה יעל קפלן עם למעלה מ20 שנות ניסון בעולם היזמות העסקית במהלך הקורס נלמד על הקמה וניהול של עסקי מזון, הגדרת קהלי יעד, בניית קו מוצרים, עצי מוצר, תמחור, עלויות הקמה ותפעול ובניית תוכנית שיווק.
*מחיר מיוחד לתלמיד ובוגרי דנון
לחמי מחמצת
מספר מפגשים: 4
תאריך פתיחה: טרם נקבע
מנחה הקורס: יובל אלחדף
תחום אפיית הלחמים בישראל התפתח בשנים האחרונות בצורה יוצאת דופן. יותר ויותר אופים מציעים לחם ארטיזנלי באיכות בינלאומית. התפתחות זו מציבה בפני אופים חדשים רף דרישות גבוה ומצריכה הכשרה מקצועית מקיפה ומתקדמת. הקורס כולל ארבעה מפגשים עיוניים בשילוב של התנסות מעשית ובהם היכרות עם עולם לחמי המחמצת, מחמצות מקמח לבן ומקמח מלא. בקורס נתרגל מגוון טכניקות להכנה, התפחה ועיצוב של לחמי מחמצת שונים. הקורס מתקיים יומיים בשבוע, בימים ג׳ וד׳.
*מחיר מיוחד לתלמיד ובוגרי דנון.
שמרים למתקדמים
מספר מפגשים: 2
תאריך פתיחה: טרם נקבע
מנחה הקורס: שף יניב תמרי
אומנות ה Viennoiserie הצרפתי נהנית מפריחה מחודשת בשנים האחרונות. אופים וקונדיטורים צעירים ופורצי דרך, מפיחים חיים חדשים במסורת הכל כך עשירה ומגוונות של תחום מרתק זה. השתלמות שמרים למתקדמים מיועדת לכל מי שמעוניין לרכוש ידע מעמיק בתחום.
ההשתלמות כוללת היכרות עם מגוון מאפים שונים, חלקם קלאסים וחלקם מודרנים. תוך כדי מתן דגש על אופן הכנת המאפים כולל שיטות כריכה שונות, גלגול התפחה אפייה ועוד... הסדנא תתקיים בפורמט של הדגמה וטעימות.
*מחיר מיוחד לתלמיד ובוגרי דנון.
קורס פיצה נפוליטנית
מספר מפגשים: 2
תאריך פתיחה: טרם נקבע
מנחה הקורס: צוות מורי מגמת הלחם
שני מפגשים עיוניים משולבים בהתנסות מעשית ובהם היכרות מעמיקה עם עולם מרתק. במהלך הקורס נתנסה בעבודה עם קמחים ייעודיים, לישה, התפחה, כדרור והכנת פיצה נפולטנית קלאסית לצד גרסאות מודרניות עם טוויסט.
*הקורס פתוח לקהל הרחב
צילום מזון בסמארטפון
מספר מפגשים: 1
תאריך פתיחה: טרם נקבע
מנחה הקורס: שניר גואטה (סופגי)
צילום מזון בטלפון הוא צורך שיווקי של כל מי שעוסק במקצועות המטבח, שפים, טבחים, אופים וקונדיטורים. הצורך להיות נוכח כל הזמן במדיה מחייב אותנו לשלוט בעקרונות צילום מזון, באפליקציות הרלוונטיות לצילום ולעריכה ובידע צילומי נוסף. קורס זה מרכז את כל מה שחשוב לדעת כדי לשפר את יכולת הצילום שלכם בסמארטפון.
*הקורס פתוח לקהל הרחב
מטבחי אסיה
מספר מפגשים: 5
תאריך פתיחה: טרם נקבע
מנחה הקורס: סגל המגמה לבישול
בשנים האחרונות תופסים המטבחים האסייתים מקום הולך וגדל בתפריט העולמי. מטבחים אותנטיים ומסורתיים אלו עשירים בטעם ומבוססים על מגוון עשיר של חומרי גלם נגישים, טכניקות יחודיות וידע אינסופי.
הקורס מיועד לטבחים, קונדיטורים, בוגרי לימודי בישול וחובבים שמעוניים להכיר ולחקור לעומק את הידע והטכניקות שמאחורי המטבחים המופלאים של אסיה.
*הקורס פתוח לקהל הרחב
קורס פיצה רומאית
מספר מפגשים: 2
תאריך פתיחה: טרם נקבע
מנחה הקורס: צוות מורי מגמת הלחם
שני מפגשים עיוניים ומעשיים המביאים הכירות עם תחום מרתק ומתפתח בשנים האחרונות. במהלך הקורס נתנסה בעבודה עם קמחים ייעודיים, לישה, התפחה, כדרור והכנת פיצות מסוגים שונים. שני מפגשים יתמקדו בפיצה רומאית במגש "אל טאליו".
*הקורס פתוח לקהל הרחב
התססה במטבח
מספר מפגשים: 3
תאריך פתיחה: טרם נקבע
מנחה הקורס:שף דיוויד פרנקל
הצצה לעולם ההתססה דרך המטבח של שף דיוויד פרנקל ממסעדת "פרונטו" ועקרונות השימוש בטכניקות שימור והתססה מסורתיות ועכשוויות במטבח המודרני. בשלושה מפגשי הדגמה ילמדו המשתתפים מושגים ועקרונות מעולמות התססה הלקטית, האצטית והתססות נוספות וייחשפו להכנת מיסו, שויו, קמבוצ'ה קימצ'י ועוד...
*הקורס פתוח לקהל הרחב
קורס בצק רבוך למתקדמים
מספר מפגשים: 2
תאריך פתיחה: טרם נקבע
מנחה הקורס: סגל מגמת הקונדיטוריה
שימוש בבצק רבוך, היכרות עם טכניקות זילוף מתקדמות שימוש בשיטות עבודה ואפייה שונות. היכרות עם מוצרים שונים, בראייה קלאסית ומודרנית.
הסדנא תתקיים בפורמט של הדגמה וטעימות.
*הקורס פתוח לקהל הרחב