התקשרו
התקשרו
0778054428
קורס בישול רב תחומי בדנון
לימודי בישול בייסיק

קורס בישול רב תחומי //

לגלות עולם של ידע ויצירה

הצעד הראשון שלכם לעולם הבישול המקצועי מתחיל כאן. בקורס זה תלמדו את יסודות הבישול ברמה הגבוהה ביותר, תכירו מגוון רחב של טכניקות בישול, שיטות הכנה ותתנסו בעבודה עם חומרי גלם רבים. קורס זה יעניק לכם את כל הידע הנדרש כדי להתחיל להשתלב במטבחים מקצועיים, או להכניס את הבישול המקצועי אליכם הביתה.

  • שעות לימוד: 168
  • מספר מפגשים: 21
  • שעות הקורס: בוקר / אחה״צ
  • משך הלימודים: 3-6 חודשים
  • מנחה הקורס: סגל המגמה לבישול

קהל יעד

  • המעוניינים לבחון השתלבות במטבח המקצועי.
  • חובבי בישול המעוניינים להעמיק את ידיעותיהם ברמה הגבוהה ביותר.

בסיום הקורס יכולים המשתתפים להמשיך ישירות למסלול Pro.

מיומנויות בסיס

טכניקות בישול

צירים ורטבים

דגים ופירות ים

בשר ועופות

קינוחים ומנות אחרונות

טכנולוגיית מזון

בצקים ומאפים

בישול רב תחומי בדנון

נושאי הקורס

מיומנויות בסיס לימוד מיומנויות בסיס בתחום הבישול מהווה את היסוד להצלחה במטבח המקצועי והביתי כאחד. הקניית הרגלי עבודה מקצועיים, טיפול בחומרי גלם ואחסונם, שליטה ודיוק בצורות חיתוך, מיומנויות אלו ואחרות מהוות את היסודות עליהם נבנית מלאכת הבישול בכללותה. ביחידה זו תלמדו את המבוא למטבח המקצועי ותרכשו את מיומנויות הבסיס תוך תרגול והכנה של מגוון מנות.
טכניקות בישול טכניקות מסורתיות, כמו poaching, צלייה, טיגון עמוק, כבישה ואחרות, התפתחו לאורך מאות שנים ומשמשות כדי להוציא את המיטב מחומרי הגלם. שליטה במגוון רחב של טכניקות בסיסיות ומתקדמות והיכרות עם השפה והמושגים המקצועיים מהווים את הבסיס עליו נשענת עבודת השף. ביחידה זו תרכשו הבנה מעמיקה של כל טכניקה ותתרגלו את יישומה בצורה נכונה ומקצועית עם מגוון רחב של חומרי גלם.
צירים ורטבים מיצוי טעמים והכנת צירים ורטבים הם אבני היסוד של המטבח העילי. תוך היכרות עם העולם העשיר של הכנת מנות המבוססות על צירים ורטבים תזדקק החשיבות של איזון נכון בין מרכיבים, שילוב טעמים והתאמה של רטבים למנות ולחומרי גלם שונים. ביחידה זו תלמדו להכין צירים מהמטבח הצרפתי הקלאסי, תחשפו לטכניקות של זיקוק טעמים ותתרגלו הכנה של מגוון רחב של רטבים קלאסיים ומודרניים ממטבחים שונים בעולם.
דגים ופירות ים כשפים וטבחים עלינו להכיר מגוון רחב של חומרי גלם ושיטות עבודה, לעשות שימוש בחומרי גלם מקומיים ולהכיר גם את האפשרויות הקיימות מעבר לים. יחידה זו מזמנת היכרות מעמיקה עם הדגה המקומית לצד חשיפה למגוון רחב של דגים ופירות ים מיובאים. במהלך השיעורים תלמדו לפלט ולעבוד עם חומרי גלם מגוונים תוך הכנה של מתכונים קלאסיים ומודרניים כאחד.
בשר ועופות זהו אחד מהתחומים המרתקים והמרכזיים בעבודת המטבח. כדי לזכות בחופש יצירתי, יש להכיר מגוון רחב ככל שניתן של חומרי גלם ושיטות עבודה. יחידה זו מתמקדת במיומנויות ובידע החיוניים לעבודה מקצועית עם חומרי גלם מהחי. במהלך השיעורים תלמדו לזהות ולהבין את המאפיינים של חלקי הבשר והעוף השונים, כולל טכניקות פירוק, עיבוד ופילוט. היחידה כוללת עבודה מעשית על טכניקות צלייה, בישול ארוך, סו-ויד, עישון, יישון ועוד, תוך התנסות ביצירת מנות בשר קלאסיות ומודרניות, בדגש על איזון טעמים ושילובי תוספות המשלימות את המנה.
קינוחים ומנות אחרונות ידע בסיסי בהכנת קינוחים ומנות אחרונות הם בגדר הכרח עבור כל טבח מתחיל. ביחידה זו תלמדו להכין קינוחי ביסטרו קלאסיים ומודרניים, תוך ניתוח והבנה של התנהגות חומרי הגלם, עבודה עם מרקמים, שילובי טעמים ופרזנטציות מורכבות.
טכנולוגיית מזון הבנת התהליכים הכימיים והפיסקליים המתרחשים במטבח עומדת בבסיס היכולת לפתח מתכונים, להוציא את המיטב מחומר הגלם ולתקן טעויות. ביחידה זו, תרכשו הבנה מעמיקה של תהליכים מדעיים המשפיעים על המרקם, הטעם והנראות של חומרי הגלם. תלמדו נושאים כמו כימיה של מזון, עיבוד ושימור, ותקבלו כלים להבנה וליישום טכנולוגיות מתקדמות במטבח המודרני.
בצקים ומאפים הכנת בצקים ומאפים היא אומנות שמחייבת דיוק, סבלנות וידע מעמיק במרכיבי הבצק ובתהליכי ההתפחה. בצקים הם הבסיס למגוון רחב של מנות- ממאפי בוקר קלים ועד למנות ביסטרו מסורתיות כאשר כל שלב בתהליך, מהלישה ועד האפייה, משפיע על התוצאה הסופית. ביחידה זו תלמדו את יסודות הכנת הבצק ותכינו מנות מורכבות בשימוש מגוון בצקים, כמו בצק עלים, בצק רבוך, בצק פריך, בצקי שמרים ועוד.

מיומנויות בסיס

מיומנויות בסיס בתחום הבישול

לימוד מיומנויות בסיס בתחום הבישול מהווה את היסוד להצלחה במטבח המקצועי והביתי כאחד. הקניית הרגלי עבודה מקצועיים, טיפול בחומרי גלם ואחסונם, שליטה ודיוק בצורות חיתוך, מיומנויות אלו ואחרות מהוות את היסודות עליהם נבנית מלאכת הבישול בכללותה. ביחידה זו תלמדו את המבוא למטבח המקצועי ותרכשו את מיומנויות הבסיס תוך תרגול והכנה של מגוון מנות.

טכניקות בישול

היכרות והתנסות עם מגוון שיטות בישול

טכניקות מסורתיות, כמו poaching, צלייה, טיגון עמוק, כבישה ואחרות, התפתחו לאורך מאות שנים ומשמשות כדי להוציא את המיטב מחומרי הגלם. שליטה במגוון רחב של טכניקות בסיסיות ומתקדמות והיכרות עם השפה והמושגים המקצועיים מהווים את הבסיס עליו נשענת עבודת השף. ביחידה זו תרכשו הבנה מעמיקה של כל טכניקה ותתרגלו את יישומה בצורה נכונה ומקצועית עם מגוון רחב של חומרי גלם.

צירים ורטבים

היכרות עם רטבים ממטבחים מגוונים

מיצוי טעמים והכנת צירים ורטבים הם אבני היסוד של המטבח העילי. תוך היכרות עם העולם העשיר של הכנת מנות המבוססות על צירים ורטבים תזדקק החשיבות של איזון נכון בין מרכיבים, שילוב טעמים והתאמה של רטבים למנות ולחומרי גלם שונים. ביחידה זו תלמדו להכין צירים מהמטבח הצרפתי הקלאסי, תחשפו לטכניקות של זיקוק טעמים ותתרגלו הכנה של מגוון רחב של רטבים קלאסיים ומודרניים ממטבחים שונים בעולם.

דגים ופירות ים

צורות קיצוב ופילוט דגים ומגוון חומרי גלם

כשפים וטבחים עלינו להכיר מגוון רחב של חומרי גלם ושיטות עבודה, לעשות שימוש בחומרי גלם מקומיים ולהכיר גם את האפשרויות הקיימות מעבר לים. יחידה זו מזמנת היכרות מעמיקה עם הדגה המקומית לצד חשיפה למגוון רחב של דגים ופירות ים מיובאים. במהלך השיעורים תלמדו לפלט ולעבוד עם חומרי גלם מגוונים תוך הכנה של מתכונים קלאסיים ומודרניים כאחד.

בשר ועופות

טכניקות בישול ויישון, טיפול וקיצוב של מגוון

זהו אחד מהתחומים המרתקים והמרכזיים בעבודת המטבח. כדי לזכות בחופש יצירתי, יש להכיר מגוון רחב ככל שניתן של חומרי גלם ושיטות עבודה. יחידה זו מתמקדת במיומנויות ובידע החיוניים לעבודה מקצועית עם חומרי גלם מהחי. במהלך השיעורים תלמדו לזהות ולהבין את המאפיינים של חלקי הבשר והעוף השונים, כולל טכניקות פירוק, עיבוד ופילוט. היחידה כוללת עבודה מעשית על טכניקות צלייה, בישול ארוך, סו-ויד, עישון, יישון ועוד, תוך התנסות ביצירת מנות בשר קלאסיות ומודרניות, בדגש על איזון טעמים ושילובי תוספות המשלימות את המנה.

קינוחים ומנות אחרונות

קינוחי ביסטרו, קלאסיים ומודרנים שכל שף חייב

ידע בסיסי בהכנת קינוחים ומנות אחרונות הם בגדר הכרח עבור כל טבח מתחיל. ביחידה זו תלמדו להכין קינוחי ביסטרו קלאסיים ומודרניים, תוך ניתוח והבנה של התנהגות חומרי הגלם, עבודה עם מרקמים, שילובי טעמים ופרזנטציות מורכבות.

טכנולוגיית מזון

הבנת התהליכים הכימיים והפיזיקלים של

הבנת התהליכים הכימיים והפיסקליים המתרחשים במטבח עומדת בבסיס היכולת לפתח מתכונים, להוציא את המיטב מחומר הגלם ולתקן טעויות. ביחידה זו, תרכשו הבנה מעמיקה של תהליכים מדעיים המשפיעים על המרקם, הטעם והנראות של חומרי הגלם. תלמדו נושאים כמו כימיה של מזון, עיבוד ושימור, ותקבלו כלים להבנה וליישום טכנולוגיות מתקדמות במטבח המודרני.

בצקים ומאפים

היכרות ותרגול הכנת בצקים שונים

הכנת בצקים ומאפים היא אומנות שמחייבת דיוק, סבלנות וידע מעמיק במרכיבי הבצק ובתהליכי ההתפחה. בצקים הם הבסיס למגוון רחב של מנות- ממאפי בוקר קלים ועד למנות ביסטרו מסורתיות כאשר כל שלב בתהליך, מהלישה ועד האפייה, משפיע על התוצאה הסופית. ביחידה זו תלמדו את יסודות הכנת הבצק ותכינו מנות מורכבות בשימוש מגוון בצקים, כמו בצק עלים, בצק רבוך, בצק פריך, בצקי שמרים ועוד.

בישול רב תחומי בדנון

על הלימודים

מתכונת הלימוד של בית הספר דומה למתכונת הלימודים בקורדון בלו

  • הדגמות מפורטות

    עולם של ידע עם כל מה שצריך לדעת

  • Hands On

    לימודים מעשיים - פורמט הלמידה

  • כיתות הלימוד מתקדמות

    כל אחד עובד לבד בעמדת עבודה המרווחת והמצוידת בישראל

  • ola - כל הידע בכף ידך

    מערך שיעורים מקוון עם עשרות שיעורים בלעדיים

הסקוליארד של דנון - תלמיד קורס בישול

מסעדת התלמידים

פרויקט יחודי מסוגו בישראל.

מסעדת התלמידים

כמו בבתי הספר המובילים בעולם, בתוך הקמפוס של דנון פועלת מסעדה בה מתקיימות ארוחות פתוחות לקהל. הארוחות במסעדת ה״סקוליארד״ הן חלק מתכנית הלימודים ומאפשרות לתלמידים לתרגל סרוויס אמיתי כבר בשלבים הראשונים של הכשרתם. החשיפה והנגיעה בהיבטים של תפעול, שירות ותמחור כבר במסגרת הלימודים מעניקה לתלמידים הבנה רחבה ומעמיקה של ענף המסעדנות ומציבה בפניהם את השאלה, איזה אנשי מקצוע הם היו רוצים להיות. העבודה בליווי שף, מאיר דנון וסגל השפים הבכיר, מבטיחה חווית למידה משמעותית ומקצועית.

הסקוליארד של דנון - תלמיד קורס בישול

קורסים נוספים במגמת בישול

  • בישול Pro

    כרטיס הכניסה שלך לעולם המטבח המקצועי

    6-12 חודשים

  • קורס בישול +Pro

    מכלול כלים בתחומי המסעדנות והטכנולוגיה

    12-18 חודשים

  • קורס chef

    תוכנית הדגל להכשרת שפים וקונדיטורים

    12-24 חודשים

  • המסלול הבינלאומי

    משלחת לימודית לבירת הקולינריה העולמית

    14 ימים

שאלות ותשובות

  • בהחלט. השיעורים מתקיימים במתכונת של הרצאה והדגמה, לאחריה כל תלמיד מתנסה באופן עצמאי בעמדת עבודה אישית בכל שלבי העבודה.
  • לא נדרש ניסיון קודם, אך נדרשת אהבה לתחום, מוסר עבודה גבוה, סקרנות ונכונות ללמוד ולהתפתח.
  • דנון מציע מגוון מסלולי לימוד, ימי ושעות הלימודים משתנים בהתאם למסלול הנבחר. ברוב המסלולים קיימת בחירה בין יום לימודים אחד לבין שני ימים בשבוע בין הימים א׳-ו׳ במסלול לימודי בוקר או ערב. לבחירת המסלול המתאים עבורך מומלץ ליצור קשר עם יועצי הלימודים.

רוצים לשמוע עוד על לימודי בישול?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם עם כל מה שצריך לדעת

* שדות חובה
אישור דיוור שיווקי