מקצוענות בקונדיטוריה מתחילה בהבנה של שיטות עבודה נכונות, כללים בסיסיים ודיוק בכל שלב בתהליך. יחידת לימוד זו מתמקדת בהקניית כלים ומיומנויות לעבודה מקצועית בתחום הקונדיטוריה. ביחידה זו תלמדו את המבוא לקונדיטוריה המקצועית ותרכשו מיומנויות בסיסיות תוך תרגול הכנה של מגוון מאפים וקינוחים, שיניחו את הבסיס לעבודה יצירתית ומדויקת.
שפה מקצועית ועקרונות עבודה היכרות עם השפה המקצועית ועקרונות העבודה חיונית לעבודה והבנה של מתכונים ומהווה בסיס להשתלבות בקונדיטוריה המקצועית. יחידת לימוד זו תעניק לכם הבנה מעמיקה של מושגים מקצועיים, שיטות עבודה וכללי יסוד הנדרשים לעבודה במטבח הביתי או המקצועי.
טארטים, קישים ובצקים פריכים הם נדבך יסוד בתחום האפייה והקונדיטוריה, כיוון שהם דורשים שליטה מדויקת בטכניקות הכנה ואפייה, ומניחים את היסודות להבנת יצירתיות ודיוק במאפים. ביחידה זו תלמדו להכין בצקים פריכים קלאסיים ומודרניים, תוך דגש על דיוק בעבודה, שמירה על מרקם פריך, שילובי טקסטורות ודיוק בטעמים.
בצק רבוך הוא אחד הבצקים הבסיסיים והחשובים בקונדיטוריה, המהווה את הבסיס למגוון רחב של מאפים קלאסיים ומודרניים אהובים ומבוקשים. ביחידה זו תלמדו להכין מגוון מאפים וקינוחים המבוססים על בצק רבוך. תכירו את עקרונות העבודה עם חמאה, מים, קמח וביצים, ותרכשו את המיומנויות להכנת מאפים אייקוניים מהקונדיטוריה הצרפתית.
מרנג הוא יסוד חשוב בעולם הקונדיטוריה, המשדרג קינוחים ומאפים עם מרקם קליל ופריך, ויכולת השתלבות במגוון רחב של מאפים. ביחידת לימוד זו תכירו מגוון טכניקות להכנת מרנג מושלם, תוך התנסות בעבודה עם סוגי מרנג שונים כמו מרנג צרפתי, איטלקי ושוויצרי. במהלך השיעורים תלמדו כיצד להקציף חלבונים בצורה נכונה, לשלוט במרקם ויציבות המרנג, ולהשתמש בו להכנת קינוחים כמו פבלובה, מקרונים, טארטים, עוגות ועוד.
עוגות בחושות עוגות בחושות הן מאפים קלאסיים ופופולריים, המיוצרים בטכניקות פשוטות. עם תשומת לב לפרטים, שילוב של טכניקות מתקדמות ורמות גימור גבוהות הן יכולות להפוך למוצר מרשים אטרקטיבי ורווחי. ביחידת לימוד זו תלמדו להכין עוגות בחושות מסוגים שונים, תוך דגש על טכניקות עבודה נכונות ושימוש בחומרי גלם איכותיים.
עוגיות ומקרונים עוגיות ומקרונים הם מאפים קטנים ומרשימים, אשר דורשים דיוק, מיומנות ויצירתיות. ביחידה זו תלמדו את העקרונות להכנת עוגיות פריכות ורכות, עבודה עם בצק פריך ומרנג, ושליטה בטכניקות האפייה והקישוט, לצד הכנת מקרונים מושלמים במגוון טעמים. במהלך השיעורים תחקרו כיצד ניתן לשדרג את המוצר הבסיסי ליצירת ליין מוצרים מרשים ויצירתי, שמתאים לכל סוג של אירוע או קהל יעד.
שוקולד וממתקים הם עולם מרתק ומגוון, עם אינספור אפשרויות יצירתיות להכנה והגשה. ביחידה זו תלמדו כיצד להכין שוקולדים ממולאים, פרלינים, טבליות שוקולד, גנאש ועוד, לצד יצירת ממתקים מסוכר, קרמל ודומיהם. במהלך השיעורים תכירו את התהליכים השונים של tempering (המסה וקרישה מחדש של שוקולד), ותלמדו איך ליצור ממתקים קלאסיים ומודרניים תוך שימוש בטכניקות מתקדמות.
בצקי עלים הם אחד הבצקים הורסטיליים והמרשימים ביותר בקונדיטוריה. הכנת מאפים המבוססים על בצק עלים מצריכה טכניקה ודיוק, תוך דגש על שלב הקיפול והקפדה על יצירת שכבות אחידות שמביאות לתוצאה מושלמת. ביחידה זו תלמדו להכין מוצרים מתוקים ומלוחים המבוססים על בצקי עלים ותתנסו בטכניקות שונות של עבודה עם הבצק. במהלך השיעורים תכינו מגוון רחב של מאפים ומנות אייקוניות מהקונדיטוריה הצרפתית.
מאפי בוקר אחד התחומים החמים והטרנדיים בעולם הקונדיטוריה המודרנית. מאז ומתמיד הביקוש למאפי בוקר איכותיים היה למקור משיכה לקהל לקוחות קבוע ונאמן וקונדיטורים נדרשו לשלוט בהכנת מגוון רחב של מאפים. בשנים האחרונות מאפי הבוקר צברו פופולריות רבה, בזכות קונדיטורים צעירים ופורצי דרך ששינו את התפיסה הקלאסית ופתחו פתח לעולם שלם של ידע ויצירה. ביחידה זו תכירו לעומק את העולם המגוון והמרתק הזה, תתנסו בהכנה של מתכונים קלאסיים ומודרניים תוך דגש על טכניקות עבודה נכונות ושימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים.
עולם הלחם הוא תחום מלא בהיסטוריה, תרבות ויצירתיות, המתאפיין בשימוש בחומרי גלם בסיסיים אך בעלי פוטנציאל אינסופי ליצירה. במהלך השיעורים תלמדו להכין לחמים מסוגים שונים, כמו לחם מחמצת, בגטים, לחמים עם תוספות, שימוש במגוון קמחים, ולחמים ממטבחים שונים בעולם. תכירו את השפעת חומרי הגלם כמו קמח, מים, שמרים ומלח על התוצאה הסופית, ותרכשו את כל הידע והכלים הנדרשים להכנת לחם באופן מקצועי.